Domein De Kluizen

Ik, Herman Troch, heb ‘Domein De Kluizen’ opgericht in 1997. Het Domein heeft zijn wijngaard binnen de muren van de toenmalige abdij Maria Mediatrix in Affligem , de wijnmakerij is gelegen in de Broekstraat in Herdersem waar ik de druiven verwerk.

Momenteel beslaat de hele wijngaard een oppervlakte van 2,8 hectare.

Toen het huidig terrein vrij kwam nam ik , als werknemer van de abdij, dit mooi gelegen stuk grond in gebruik van de zusters. Ik besliste al gauw om dit aan te planten met druiven. Dit plan was minder vreemd dan het eruitzag , ik kan op dit gebied kan terugkijken naar een zekere familietraditie. Zowel mijn vader als grootvader waren bedreven fruitwijnmakers, mijn vader plantte een eerste kleine wijngaard aan toen ik ongeveer 10 jaar oud was.

De wijngaard ‘De Kluizen’ was al snel een feit en werd verder uitgebreid in ‘98 en ’99 en 2004. In 2006, met nog een extra stuk grond.

Onze wijnen worden vervaardigd in onze gebouwen te Herdersem. Omdat deze toch wel na enige jaren te klein werden, werd er beslist een nieuwe wijnmakerij bij te bouwen, eveneens in de Broekstraat in Herdersem . Dit project is intussen verwezenlijkt en sinds de zomer van 2015 is dit mooie gebouw in gebruik genomen. De ruime wijnmakerij met bijhorende kelder moet zorgen voor gemakkelijke en verbeterde productieomstandigheden.

Contact